Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κύπελλο Ελλάδος Διάθλου

Ο Καραμίχας Κλεάνθης (ΕΟΣ Μετσόβου) και η Κιουρκενίδου Χριστίνα ήταν οι νικητές του Κυπέλλου Διάθλου, της πρώτης αγωνιστικής εκδήλωσης του 2013 για την ΕΟΧ. Το Μέτσοβο φιλοξένησε, οργάνωσε με επιτυχία για ακόμη μια φορά, έναν "ειδικό αγώνα" την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου και με σύμμαχο τις εξαιρετικές χιονοδρομικές συνθήκες οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό για να αποδείξουν τη βελτίωση της αγωνιστικής τους κατάσταση στο αγώνισμα του Σπριντ. Στους άντρες η μάχη ήταν έντονη ιδιαίτερα στα πρώτα 5 χλμ μεταξύ των Καραμίχα, Νάκα  (ΕΟΣ Μετσόβου) και Κάππα αλλά ο πρώτος αυτή τη φορά ήταν πολύ καλός, και στο σκι εκτός την σκοποβολή, και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Στις μικρότερες ηλικίες οι Κυριαζής, Παπάσης (ΕΟΣ Μετσόβου) (πολύ καλό σκι) και Νιμπήτης ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από τους υπόλοιοπους και απέδειξαν γιατί αποτελούν μέλη της Ε.Ο. Η Κιουρκενίδου - εκμεταλλεύτηκε την απουσία Τσακίρης και Μπούμπας - κέρδισε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο και έδειξε αισθητή βελτίωση - κυρίως στο σκι - συγκριτικά με τους περσινούς αγώνες. Στις παιδικές ηλικίες ξεχώρισαν οι Κ. Μάκης, Ν. Τσουρέκας (ΕΟΣ Μετσόβου) και Ε. Αναστασιάδου.  

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικού Σπριντ




Με χρυσούς νικητές τους ΕΟΣ Μετσόβου (Παπάσης, Πανάγιος), ΕΟΣ Δράμας (Τσακίρη, Τσακίρη) και ΕΟΣ Νάουσας (Σεραφείμ, Μάκης) στις κατηγορίες αντρών, γυναικών και παίδων αντίστοιχα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Περτούλι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικού Σπριντ. Μεγάλος συναγωνισμός, ψηλό αγωνιστικό επίπεδο και συμμετοχή πολλών σωματείων ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα που ικανοποίησε τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Ο σύλλογος του ΣΟΧ Τρικάλων έδωσε μαθήματα στην οργάνωση αφού στάθηκε εξαιρετικά στις αντιξοότητες λόγω της περιορισμένης χιόνωσης. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου


Για 28η φορά κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο Δίαθλο ο Τσακίρης Αθανάσιος (ΔΡΑ) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Φαλακρό το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Με σχετική άνεση νίκησε τους αντιπάλους τους στο αγώνισμα των 10 χλμ σπριντ, στέλνοντας το μήνυμα ότι δύσκολα θα βρεθεί και τα επόμενα χρόνια Έλληνας αθλητής με την ποιότητα του. Οι Μετσοβίτες Νάκας Γεώργιος (αργυρό) έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση, ενώ ο Αγγέλης Απόστολος (χάλκινο) προδόθηκε από τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στις βολές (8 άστοχες).
Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Τσακίρη Παναγιώτα (ΔΡΑ) στα 7,5 χλμ της κατηγορίας γυναικών που ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο. Οι Κιουρκενίδου Χριστίνα (ΔΡΑ) και Τσακίρη Μαρία (ΔΡΑ) τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στους εφήβους (7,5 χλμ) το χρυσό μετάλλιο το κέρδισε ο πολλά υποσχόμενος Νιμπήτης Ιωάννης (ΝΑΟ), δίνοντας συναρπαστική μάχη με το δεύτερο Κυριαζή Δημήτριος (ΒΟΛ). Τρίτος τερμάτισε ο Σεραφείμ Αργύριος (ΝΑΟ).
Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και δικαίωσαν τις προσπάθειες των οργανωτών (ΕΟΣ Δράμας), αλλά οι κάκιστες καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τη διεξαγωγή του ατομικού αγωνίσματος την επομένη ημέρα (Κυριακή 10/3/13).