Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκι Αντοχής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες επιτυχίες των αθλητών του ΕΟΣ Μετσόβου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκι Αντοχής και στα αγωνίσματα Ομαδικού και Ατομικού Σπριντ, που πραγματοποιήθηκαν στο Περτούλι Τρικάλων τις 2-3 Μαρτίου 2013. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου ήταν πρώτοι στην κατηγορία αντρών και είχαν δύο αργυρά μετάλλια στις γυναίκες και στους παίδες και ένα χάλκινο στους παίδες, στο αγώνισμα του ομαδικού σπριντ. Στο ατομικό σπριντ οι αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό, 1 αργυρό και 2 χάλκινα στις κατηγορίες παίδων- κορασίδων.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αγώνες προ-αγωνιστικής ηλικίας με τον ΕΟΣ Μετσόβου να έχει την μεγαλύτερη παρουσία αφού συμμετείχε με περισσότερους από 40 αθλητές και αθλήτριες.
Ο Μέτσιος Βασίλειος, προπονητής των αθλητών, δήλωσε: «Οι αθλητές μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους. Αν και δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι αφού μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα χρυσά μετάλλια. Ευχαριστούμε τους γονείς που συνόδεψαν την αποστολή και υποστήριξαν ηθικά τους αθλητές μας.»

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:
Σάββατο 2/3/13
Αντρών ομαδικό σπριντ 1200 μ.
            1ος ΕΟΣ Μετσόβου (Γ. Παπάσης, Μ. Πανάγιος)
Παίδες ομαδικό σπριντ 1200 μ.
            2ος ΕΟΣ Μετσόβου (Ν. Τσουρέκας, Α. Μπούμπας)
            3ος ΕΟΣ Μετσόβου (Π. Παπάσης, Ι. Σταχούλης)
Γυναίκες Ομαδικό σπριντ 1200 μ.
2ος ΕΟΣ Μετσόβου (Μ. Μπούμπα, Χ. Τσουρέκα)

Κυριακή 3/3/13
Παίδες σπριντ 1200 μ.
3ος Μπούμπας Αναστάσιος
Κορασίδες σπριντ 1200 μ
            2η Τσουρέκα Χρύσα
Πανπαίδες σπριντ 1200 μ.
1ος Τσουρέκας Νικόλαος
3ος Παπάσης Παναγιώτης

Εθνικές ομάδες Σκι Αντοχής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Μεγάλος αριθμός αθλητών του ΕΟΣ Μετσόβου στις εθνικές ομάδες

Μεγάλος είναι ο αριθμός των αθλητών του ΕΟΣ Μετσόβου που θα συμμετάσχουν με τις εθνικές ομάδες Σκι Αντοχής και Διάθλου στις μεγαλύτερες χιονοδρομικές εκδηλώσεις της χρονιάς.  Αναλυτικότερα ο Καραμίχας Κλεάνθης θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου Αντρών – Γυναικών στο Nove Mesto της Τσεχίας (6-14/2/2013).
Οι Αγγέλης Απόστολος, Γκούνκο Αλέξης, Καραμίχας Κλεάνθης και Μπούμπα Μαρία προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών & Γυναικών Σκι Αντοχής στο Val di Fiemme τις 18-23 Φεβρουαρίου 2013. Επίσης οι Αγγέλης Απόστολος, Καραμίχας Κλεάνθης και Μπούμπα Μαρία θα αγωνιστούν και στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Διάθλου στο Bansko της Βουλγαρίας.
Τέλος, οι έφηβοι Παπάσης Γεώργιος και Πανάγιος Μιχάλης προκρίθηκαν για να αγωνιστούν στις Ολυμπιακές Ημέρες Νέων που θα διεξαχθούν από τις 17 ως 24 Φεβρουαρίου στο Brasov της Ρουμανίας.
Από τη διοίκηση

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών Σκι Αντοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους, για ακόμη μια φορά, οι αθλητές και αθλήτριες του ΕΟΣ Μετσόβου αφού σάρωσαν τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών Σκι Αντοχής που πραγματοποιήθηκε στα 3-5 Πηγάδια τις 2-3/2/2013. Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αγγέλης Απόστολος στα 15 χλμ ΕΤ. Ενώ ο ίδιος αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του σπριντ. Μετάλλια κατέκτησαν επίσης οι Γκούνκο Αλέξης (2ος στα 15 και 3ος στο σπριντ) και Καραμίχας Κλεάνθης (3ος στα 15 χλμ). Στις γυναίκες η Μπούμπα Μαρία κέρδισε 2 αργυρά μετάλλια σε αντίστοιχα αγωνίσματα (Σπριντ και 10 χλμ).
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το κύπελλο Ελλάδος Π-Κ με τους Τσουρέκα Νικόλαο, Μπούμπα Αναστάσιο και Παπάση Παναγιώτη να κερδίζουν μετάλλια στις κατηγορίες τους.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:
Σάββατο 2/2/13
Αντρών σπριντ 1300 μ
2ος Αγγέλης Απόστολος
3ος  Γκούνκο Αλέξης
4ος Καραμίχας Κλεάνθης
5ος Νάκας Γεώργιος
6ος Παπάσης Γεώργιος
Γυναίκες σπριντ 1200 μ.
2η Μπούμπα Μαρία
6η Τσουρέκα Χρυσαυγή

Παίδες σπριντ 1200 μ.
2ος Μπούμπας Αναστάσιος
Πανπάιδες σπριντ 1200 μ.
1ος Τσουρέκας Νικόλαος
3ος Παπάσης Παναγιώτης

 
Κυριακή 3/2/12
Αντρών 15 χλμ
1ος Αγγέλης Απόστολος
2ος  Γκούνκο Αλέξης
3ος Καραμίχας Κλεάνθης
5ος Νάκας Γεώργιος
Γυναίκες 10 χλμ
2η Μπούμπα Μαρία

Πανπαίδες 3 χλμ.
2ος Τσουρέκας Νικόλαος
3ος Παπάσης Παναγιώτης